SEMAK TRACKING NINJA VAN : CARA TRACE PARCEL ANDA ONLINE

Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Kerajaan Malaysia Madani Terkini & Sahih! Khas Bantuan B40 & M40! Join : Bantuan Malaysia Madani 2024

SEMAK TRACKING NINJA VAN : CARA TRACE PARCEL ANDA ONLINE

Untuk makluman anda, kebanyakan seller atau penjual online sekarang menggunakan perkhidmatan kurier Ninja Van disebabkan terdapat satu ciri yang menjadi pilihan ramai pelanggan online sekarang.

Ciri tersebut adalah pos dahulu bayar kemudian. Dimana anda sebagai pelanggan akan membayar semasa penghantaran di buat di rumah anda. Ciri ini menyebabkan pelanggan akan lebih yakin dan tidak akan rasa ditipu.

Sekadar pengetahuan anda, Ninja Van adalah syarikat logistik ekspres berteknologi yang menyediakan perkhidmatan penghantaran tanpa gangguan untuk perniagaan dari pelbagai saiz di Asia Tenggara. Dilancarkan pada tahun 2014, Ninja Van memulakan operasi di Singapura dan telah menjadi syarikat logistik jarak jauh terbesar dan berkembang pesat di rantau ini, dengan rangkaian yang merangkumi enam negara di seluruh Asia Tenggara – Singapura, Malaysia, Filipina, Indonesia, Thailand dan Vietnam.

Untuk anda yang tidak tahu cara untuk semak tracking Ninja Van anda boleh ikuti panduan di bawah ini. Semoga bermanfaat kepada anda.

Baca juga : CARA MOHON RUMAH IKRAM KPKT 2021 : HANYA RM124 SEWA MINIMUM SEBULAN

SEMAK TRACKING NINJA VAN

Untuk Semakan Tracking Ninja Van :

  1. Sila layari SEMAK TRACKING NINJA VAN di sini : https://www.ninjavan.co/en-my/tracking.

  2. Masukkan Nombor ID Tracking anda di bahagian “Enter parcel tracking ID”.

  3. Klik Track Parcel.

  4. Maklumat Lokasi Parcel anda akan dipaparkan.

  5. Anda boleh trace sehingga la barang anda sampai di alamat yang anda mahukan.

  6. Selesai.

STATUS CHECK NINJA VAN

  • ON-HOLD : Parcel will be On Hold due to inaccurate order details ( Name , Contact Number or Address ) or suspected lost. Kindly drop an email at : support_my@ninjavan.co with the following details to proceed delivery. Recipient name, Doorstep delivery address, Contact no., Expected Delivery date, Item Description.
  • RETURN TO SENDER (RTS) : Delivery of Order has failed repeatedly, It’s been send back to Sender.
  • CANCELLED : Order has been cancelled.
  • STAGING : Staging means shipper/seller still not confirmed regarding the pickup reservations from their end. Once they confirmed, it will be picked up by Ninja van Drivers.

Leave a Comment