PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : CARA DAFTAR DAN LANGGAN (MAXIS,HOTLINK,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES & UNIFI TM) INTERNET RM10 SAHAJA SEBULAN UNTUK 20GB DATA DAN 1GB PERCUMA

Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Kerajaan Malaysia Madani Terkini & Sahih! Khas Bantuan B40 & M40! Join : Bantuan Malaysia Madani 2024

PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : CARA DAFTAR DAN LANGGAN (MAXIS,HOTLINK,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES & UNIFI TM) INTERNET RM10 SAHAJA SEBULAN UNTUK 20GB DATA DAN 1GB PERCUMA

Untuk makluman anda, Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) telah melancarkan dua pakej kemudahan akses Internet iaitu Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia.

Baca juga : PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : CARA LANGGAN DAN DAFTAR TELEFON 4G PERCUMA DAN INTERNET RM40/BULAN KONTRAK 12/24 BULAN

Kedua-dua pakej ini bertujuan membantu pelajar dan remaja memperoleh akses internet bagi semua, terutamanya golongan kurang berkemampuan.

Adalah diharapkan agar lebih ramai ahli keluarga mendapat manfaat sempurna daripada pemilikan peranti mudah alih 4G dan VoLTE ini, untuk melengkapkan pengalaman Internet mereka.

Berikut dikongsikan lebih lanjut tentang pakej tersebut yang diumumkan oleh Tan Sri Annuar Musa, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

APA ITU PAKEJ REMAJA MALAYSIA

Pakej Remaja ini adalah bertujuan membantu para pelajar mendapat akses internet dengan harga yang mampu milik. Antaranya adalah seperti di bawah ini.

  • Pakej prabayar khusus untuk remaja dan pelajar termasuk pelajar pascasiswazah.
  • Harga pakej boleh didapati dengan hanya RM10/sebulan (Dibayar untuk 3 bulan/RM30).
  • Data 20GB untuk 3 bulan dengan 1GB percuma untuk aktiviti produktiviti setiap hari serta akses internet tanpa had (jumlah 90GB).
  • Bagi data 20GB ini boleh digunakan untuk memuat turun video atau permainan dalam talian serta aktiviti berbentuk hiburan.
  • Pendaftaran bagi pelajar 21 tahun ke bawah menggunakan MyKad.

Di bawah ini pihak kami kongsikan kepada anda cara untuk daftar.

Baca juga : PROGRAM SUBSIDI JARINGAN PRIHATIN : CARA DAFTAR SEMAK DAN TEBUS CELCOM/MAXIS/DIGI/UMOBILE DLL

CARA DAFTAR PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA (MAXIS,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES & UNIFI TM) UNTUK INTERNET RM10 SEBULAN DAN 20GB DATA

Untuk pengetahuan anda, untuk daftar dan langgan untuk Maxis, Celcom, Digi, Umobile, Yes dan Unifi TM seperti di bawah ini.

Bagi Pelan ini, pendaftaran bagi pelajar 21 tahun ke bawah menggunakan Nombor Kad Pengenalan manakala pendaftaran pelajar melebihi 21 tahun adalah menggunakan Kad Pelajar.

MAXIS

Pelanggan Prabayar Hotlink yang layak akan dapat membeli pelan ini di sepanduk halaman utama aplikasi Hotlink.

Untuk menebus PERCUMA pas internet Produktiviti harian 1GB, klik Beli/Gayahidup di aplikasi Hotlink.

Nota: Untuk pek SIM yang baru diaktifkan, pelanggan yang layak boleh membeli pelan ini 3 hari dari tarikh pengaktifan pek SIM.

Untuk daftar dan langgan Maxis sila klik link pautan ini : https://www.hotlink.com.my/ms/campaigns/pakej-keluarga-malaysia/.

PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA HOTLINK

Pelanggan Prabayar Hotlink yang layak akan dapat membeli pelan ini di sepanduk halaman utama aplikasi Hotlink.

Untuk menebus PERCUMA pas internet Produktiviti harian 1GB, klik Beli/Gayahidup di aplikasi Hotlink.

Nota: Untuk pek SIM yang baru diaktifkan, pelanggan yang layak boleh membeli pelan ini 3 hari dari tarikh pengaktifan pek SIM.

Untuk daftar dan langgan Hotlink sila klik link pautan ini : https://www.hotlink.com.my/ms/campaigns/pakej-keluarga-malaysia/.

CELCOM

Untuk daftar dan langgan Celcom sila klik link pautan ini : https://www.celcom.com.my/personal/prepaid/pakej-remaja-keluarga-malaysia.

DIGI

Untuk daftar dan langgan DIGI sila klik link pautan ini : https://www.digi.com.my/prepaid/pakej-remaja-keluarga-malaysia.

PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA UMOBILE

Untuk daftar dan langgan UMOBILE sila klik link pautan ini : https://www.u.com.my/extras/promotions/student-package#km30.

YES

Untuk daftar dan langgan YES sila klik link pautan ini : https://www.yes.my/keluargamalaysia/.

UNIFI TM

Untuk daftar dan langgan UNIFI TM sila klik link pautan ini : https://community.unifi.com.my/t5/Product-and-Service/Pakej-Remaja-Keluarga-Malaysia/m-p/64541/thread-id/2348.

SOALAN LAZIM

Apa itu Pakej Remaja Keluarga Malaysia?

Pakej ini adalah bertujuan membantu para pelajar mendapat akses internet dengan harga yang mampu milik. Melalui pakej ini pelajar hanya perlu membayar RM10 sebulan sahaja selama 3 bulan berturut untuk menikmati internet 20GB serta 1GB percuma akses internet tanpa had (jumlah 90GB).

Siapakah yang layak melanggan Pakej Remaja Keluarga?

Untuk makluman bagi pakej ini mereka yang layak adalah pelajar yang berumur di bawah 21 tahun dan pendaftaran akan dibuat menggunakan Kad Pengenalan pelajar manakala pendaftaran pelajar melebihi 21 tahun adalah menggunakan kad pelajar.

Bagaimana cara langgan dan daftar Pakej Remaja Keluarga Untuk Maxis,Hotlink,Celcom,Digi,UMobile,Yes,UNIFI TM?

Untuk langgan dan daftar anda boleh ke artikel ini untuk panduan lengkap cara buat pendaftaran dan langganan.

PERTANYAAN DAN MAKLUMAT LANJUT

Jika anda mempunyai pertanyaan dan maklumat lanjut anda boleh hubungi pihak berwajib di bawah ini. Pihak kami hanya berkongsi informasi yang terkini sahaja untuk menyampaikan manfaat kepada anda.

Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia
Lot 4G9, Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62100 Putrajaya, Malaysia.

Tel : 03-80008000
Fax : 03-89115183
E-mel: webmaster[at]kkmm.gov.my.

Leave a Comment