PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : CARA LANGGAN DAN DAFTAR (MAXIS,HOTLINK,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES & UNIFI TM) TELEFON 4G PERCUMA DAN INTERNET RM40/BULAN KONTRAK 12/24 BULAN

Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Kerajaan Malaysia Madani Terkini & Sahih! Khas Bantuan B40 & M40! Join : Bantuan Malaysia Madani 2024

PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : CARA LANGGAN DAN DAFTAR (MAXIS,HOTLINK,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES & UNIFI TM) TELEFON 4G PERCUMA DAN INTERNET RM40/BULAN KONTRAK 12/24 BULAN

Untuk pengetahuan anda, Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) hari ini melancarkan dua pakej kemudahan akses Internet iaitu Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia.

Kedua-dua pakej ini bertujuan membantu pelajar dan remaja memperoleh akses internet bagi semua, terutamanya golongan kurang berkemampuan.

Adalah diharapkan agar lebih ramai ahli keluarga mendapat manfaat sempurna daripada pemilikan peranti mudah alih 4G dan VoLTE ini, untuk melengkapkan pengalaman Internet mereka.

Berikut dikongsikan lebih lanjut tentang pakej peranti yang diumumkan oleh Tan Sri Annuar Musa, Menteri Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

APA ITU PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA

Pelan adalah pakej yang membantu serta meringankan bebanan keluarga mendapatkan telefon 4G dengan bayaran RM0 atau percuma menerusi langganan internet serendah RM40 sebulan sahaja. Untuk lebih jelas sila baca penerangan ringkas di bawah ini.

  • Peranti tersebut dapat dimiliki dengan langganan serendah RM40 sebulan melalui kontrak selama 12 hingga 24 bulan tertakluk kepada jenis peranti dan perkhidmatan yang dilanggan.
  • Pelan ini termasuk 1GB data percuma untuk aktiviti produktiviti.
  • Setiap pengguna yang layak boleh melanggan sehingga dua (2) pakej termasuklah Pakej Remaja Keluarga Malaysia dengan mendaftar kad pengenalan yang sama.

TARIKH MULA DAFTAR

Tarikh untuk mendaftar bagi pelan ini adalah mulai 15 Oktober 2021 sehingga 15 April 2022 selama enam (6) bulan.

CARA LANGGAN DAN DAFTAR PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA (MAXIS,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES,UNIFI TM)

Untuk pengetahuan anda, untuk daftar dan langgan untuk Maxis, Celcom, Digi, Umobile, Yes dan Unifi TM seperti di bawah ini.

Bagi Pelan ini, pendaftaran bagi pelajar 21 tahun ke bawah menggunakan Nombor Kad Pengenalan manakala pendaftaran pelajar melebihi 21 tahun adalah menggunakan Kad Pelajar.

MAXIS

Untuk daftar dan langgan Maxis, sila klik link di pautan ini : https://www.hotlink.com.my/ms/campaigns/pakej-keluarga-malaysia/.

PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA HOTLINK

Untuk daftar dan langgan Hotlink, sila klik link di pautan ini : https://www.hotlink.com.my/ms/campaigns/pakej-keluarga-malaysia/.

CELCOM

Untuk daftar dan langgan Celcom, sila klik link di pautan ini : https://www.celcom.com.my/personal/devices/pakej-peranti-keluarga-malaysia.

DIGI

Untuk daftar dan langgan Digi, sila klik link di pautan ini : https://www.digi.com.my/postpaid/pakej-peranti-keluarga-malaysia.

PERANTI KELUARGA MALAYSIA UMOBILE

Untuk daftar dan langgan UMOBILE, sila klik link di pautan ini : https://www.u.com.my/extras/promotions/rm0-phones#km40.

YES

Untuk daftar dan langgan YES, sila klik link di pautan ini : https://www.yes.my/keluargamalaysia/.

UNIFI TM

Untuk daftar dan langgan UNIFI TM, sila klik link di pautan ini : https://unifi.com.my/smartdevice/mobile.

SOALAN LAZIM

Apa itu Pakej Peranti Keluarga Malaysia?

Pakej Peranti Keluarga adalah pakej yang membantu mengurangkan bebanan keluarga untuk memiliki peranti atau telefon 4G bagi kegunaan anak-anak untuk belajar secara online. Melalui pakej ini hanya membayar RM40 sehaja sebulan selama 12/24 bulan kontrak dan akan dapat percuma peranti jika melanggan pakej peranti ini.

Siapakah yang layak melanggan Pakej Peranti Keluarga ini?

Untuk makluman bagi pakej ini mereka yang layak adalah pelajar yang berumur di bawah 21 tahun dan pendaftaran akan dibuat menggunakan Kad Pengenalan pelajar manakala pendaftaran pelajar melebihi 21 tahun adalah menggunakan kad pelajar.

Bilakah tarikh mula daftar Pakej Peranti Keluarga ini?

Tarikh untuk mendaftar bagi pakej peranti ini adalah mulai 15 Oktober 2021 sehingga 15 April 2022 selama enam 6 bulan. Anda boleh membuat permohonan sebelum tarikh tamat.

Bagaimanakah cara untuk langgan dan daftar Pakej Peranti Keluarga?

Anda boleh ke artikel ini untuk panduan lengkap cara daftar dan cara langgan Pakej Peranti Keluarga.

Sumber info : https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4537823216260789&id=559141417462342

RUJUKAN

Untuk sebarang soalan dan kemusykilan anda boleh hubungi pihak di bawah ini. Pihak kami hanya kongsikan informasi ini untuk memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan. Sebarang bentuk persoalan anda boleh hubungi pihak yang berwajib di bawah ini.

Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia
Lot 4G9, Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62100 Putrajaya, Malaysia.

Tel : 03-80008000
Fax : 03-89115183
E-mel: webmaster[at]kkmm.gov.my

Leave a Comment