CARA TEBUS PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA (MAXIS,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES,UNIFI)

Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Kerajaan Malaysia Madani Terkini & Sahih! Khas Bantuan B40 & M40! Join : Bantuan Malaysia Madani 2024

CARA TEBUS PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA (MAXIS,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES,UNIFI)

Untuk makluman anda, anda sudah boleh langgan atau daftar untuk Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia bermula pada 15 Oktober 2021.

Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia (KKMM) telah memperkenalkan 2 Pakej ini untuk kemudahan bantuan akses internet kepada remaja dan pelajar dari keluarga yang berpendapatan rendah. Pengenalan pakej ini bertujuan untuk menyasarkan golongan remaja dan para pelajar yang boleh di tebus pada harga mampu milik serta dapat menikmati kemudahan yang telah ditawarkan.

Oleh itu, pihak kami akan kongsikan kepada anda cara tebus Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan cara tebus Pakej Keluarga Malaysia di bawah nanti. Sebelum itu, pastikan anda ketahui serba sedikit pengenalan tentang pakej yang ditawarkan ini.

Baca juga : PANDUAN TUNTUTAN MYSALAM COVID RM50 SEHARI DAN CARA SEMAKAN STATUS KELAYAKAN CLAIM DUIT

PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA

Pakej Remaja Keluarga Malaysia adalah sebuah inisiatif bagi membantu golongan remaja dan pelajar memperoleh akses Internet untuk pembelajaran dalam talian serta mempertingkatkan produktiviti. Pakej ini merupakan pelan berbayar yang diperkenalkan pada harga mampu milik untuk remaja dan pelajar untuk mereka yang dari keluarga berpendapatan rendah serta dapat meringankan bebanan mendapatkan akses internet pada harga yang murah.

PELAN PAKEJ REMAJAPAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA
SYARAT KELAYAKANUntuk pelanggan umur 21 tahun & ke bawah
HARGARM30 (Untuk 3 Bulan)
TEMPOH SAH 90 Hari (3 Bulan)
JUMLAH DATA20GB Untuk Semua Akses
DATA PERCUMA1 GB Setiap Hari

Anda ingin menjadi yang paling awal dapat info dan maklumat berkaitan BANTUAN KERAJAAN MALAYSIA dan paling awal memohon boleh join telegram di link ini : INFO BANTUAN KERAJAAN MALAYSIA.

PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA

Pakej Peranti Keluarga Malaysia adalah sebuah inisiatif yang membolehkan semua warganegara Malaysia untuk memiliki dan menaik taraf peranti mudah alih terpilih yang bertaraf 4G VoLTE secara PERCUMA. Pakej ini merupakan pelan berbayar dengan tempoh kontrak selama 24 Bulan dengan harga mampu milik dan anda akan diberikan 1 peranti atau 1 telefon PERCUMA apabila menebus pakej ini.

PELAN PAKEJ PERANTIPAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA
KELEBIHANPERCUMA 1 PERANTI 4G
HARGARM40/Bulan
DATA PERCUMA1 GB Setiap Hari

TARIKH TEBUS PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA

Anda boleh mula tebus dari 15 Oktober 2021 sehingga 15 April 2022.

CARA TEBUS PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA

Untuk makluman anda, anda boleh tebus secara online melalui website seperti yang kami akan kongsikan di bawah ini.

MAXIS

Cara tebus bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia Maxis menerusi website atau laman web di link pautan ini : https://www.hotlink.com.my/ms/campaigns/pakej-keluarga-malaysia/.

CELCOM

Cara tebus bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia Celcom menerusi website atau laman web di link pautan ini :

  1. PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : https://www.celcom.com.my/personal/devices/pakej-peranti-keluarga-malaysia.
  2. PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : https://www.celcom.com.my/personal/prepaid/pakej-remaja-keluarga-malaysia.

DIGI

Cara tebus bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia Digi menerusi website atau laman web di link pautan ini :

  1. PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : https://www.digi.com.my/postpaid/pakej-peranti-keluarga-malaysia.
  2. PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : https://www.digi.com.my/prepaid/pakej-remaja-keluarga-malaysia.

UMOBILE

Cara tebus bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia UMobile menerusi website atau laman web di link pautan ini :

  1. PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : https://www.u.com.my/extras/promotions/rm0-phones#km40.
  2. PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : https://www.u.com.my/extras/promotions/student-package#km30.

YES

Cara daftar bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia YES menerusi website atau laman web di link pautan ini : https://www.yes.my/keluargamalaysia/.

UNIFI TM

Cara daftar bagi Pakej Remaja Keluarga Malaysia dan Pakej Peranti Keluarga Malaysia YES menerusi website atau laman web di link pautan ini :

  1. PAKEJ PERANTI KELUARGA MALAYSIA : https://unifi.com.my/smartdevice/mobile.
  2. PAKEJ REMAJA KELUARGA MALAYSIA : https://community.unifi.com.my/t5/Product-and-Service/Pakej-Remaja-Keluarga-Malaysia/m-p/64541/thread-id/2348.

FAQ PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA

Apakah Pakej Remaja Keluarga Malaysia?

Pakej Remaja Keluarga Malaysia adalah sebuah inisiatif bagi membantu golongan remaja dan pelajar memperoleh akses Internet untuk pembelajaran dalam talian serta mempertingkatkan produktiviti. Untuk tebus boleh ke artikel ini dapatkan panduan lengkap.

Apakah Pakej Peranti Keluarga Malaysia?

Pakej Peranti Keluarga Malaysia adalah sebuah inisiatif yang membolehkan semua warganegara Malaysia untuk memiliki dan menaik taraf peranti mudah alih terpilih yang bertaraf 4G VoLTE secara PERCUMA. Untuk tebus boleh ke artikel ini kami kongsikan panduan cara untuk langgan dan daftar.

Bilakah tarikh mula dan tarikh akhir Pakej ini?

Tawaran sah dari 15 Oktober 2021 sehingga 15 April 2022.

Bagaimana cara tebus Pakej Remaja Peranti Keluarga Malaysia?

Terdapat pelbagai cara untuk menebus dan jika anda ingin tebus secara online melalui laman web atau website boleh ke artikel ini kami kongsikan link atau pautan untuk daftar dan langgan.

RUJUKAN

Sebarang soalan dan pertanyaan anda boleh rujuk kepada pihak yang berwajib di bawah ini. Untuk makluman anda, pihak kami sekadar berkongsi maklumat dan info berkaitan dengan maklumat yang sedang dicari oleh mereka yang memerlukan. Kami harap perkongsian kami ini dapat memudahkan urusan dan memberi manfaat kepada semua yang memerlukan info seperti ini.

Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia
Lot 4G9, Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62100 Putrajaya, Malaysia.

Tel : 03-80008000

E-mel: webmaster[at]kkmm.gov.my.

1 thought on “CARA TEBUS PAKEJ REMAJA PERANTI KELUARGA MALAYSIA (MAXIS,CELCOM,DIGI,UMOBILE,YES,UNIFI)”

Leave a Comment