PARKING DBKL ONLINE : CARA BAYAR & CAJ KUPON

Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Kerajaan Malaysia Madani Terkini & Sahih! Khas Bantuan B40 & M40! Join : Bantuan Malaysia Madani 2024

PARKING DBKL ONLINE : CARA BAYAR & CAJ KUPON

DBKL telah menyediakan kaedah pembayaran parking melalui E-Kupon. E-Kupon adalah sistem pembayaran caj letak kereta yang menggunakan transaksi tanpa tunai. Terdapat pelbagai aplikasi yang boleh anda muat turun untuk bayaran tempat kereta secara online. Aplikasi ini boleh dimuat turun ke dalam telefon pintar anda untuk memudahkan anda membuat pembayaran parking. 

Jangan risau jika anda tertinggal smartphone atau bateri telefon anda kehabisan bateri, anda boleh mengunjungi mana-mana premis yang mempunyai pelekat E-kupon untuk membuat pembayaran terus di kaunter. Nyatakan nombor kenderaan anda dan juga tempoh masa. 

Di sini dikongsikan cara membuat pembayaran parking dbkl tanpa tunai dengan sangat mudah untuk mengelakkan anda dari dikenakan kompaun.

Baca juga : TUKAR FONT TULISAN ONLINE : CARA TUKAR FONT (WHATSAPP / FACEBOOK / INSTAGRAM)

CARA BAYAR PARKING DBKL

CARA BAYAR PARKING DBKL ONLINE

Sukacita dimaklumkan bahawa bermula 1hb Oktober 2020, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) telah melaksanakan kutipan bayaran tempat letak kereta bahu jalan di Kuala Lumpur.

Cara bayaran parking DBKL boleh dilakukan melalui saluran berikut:

PARKING DBKL APPS

Berikut adalah 6 aplikasi yang boleh dimuat turun untuk membuat bayaran tempat letak kereta secara online.

APLIKASI PARKING

Anda boleh ketahui lebih lanjut tentang cara bayar parking DBKL dan caj kupon dengan melayari portal DBKL: https://www.dbkl.gov.my/

Anda boleh membuat bayaran dengan mudah melalui aplikasi tersebut yang terdapat di google paystore atau Apple iStore.

KUPON PARKING DBKL

PAS BULANAN PARKING DBKL EZ SMART PARK

Bagi pengguna yang kerapkali keluar dan menggunakan parking awam, anda disarankan membeli terus pas bulanan untuk memudahkan urusan.

Sila muat turun aplikasi EZ Smart Park melalui link berikut:

SENARAI EJEN EKUPON

Terdapat juga beberapa ejen e-Kupon yang boleh didapati di kedai serbaneka di seluruh KL. Layari laman Senarai Ejen Ekupon Tempat Letak Kereta Di Bahu Jalan untuk maklumat lanjut.

E KUPON DBKL

UNTUK RUJUKAN

Untuk sebarang pertanyaan lanjut mengenai bayaran tempat letak kereta bahu jalan di Kuala Lumpur, anda boleh hubungi melalui talian dan e-mel/laman web seperti jadual di atas atau menghubungi DBKL melalui saluran berikut :

WhatsApp : 019-2883255
E-Mel : parkingjkew@dbkl.gov.my

Leave a Comment